На 50 години внезапно ни напусна дългогодишният директор на ОУ „Петко Каравелов”, Христо Андонов. След кратко боледуване от  коронавирус, той не успя да пребори коварната  болест.

Като великолепен професионалист и прекрасен човек  го определят неговите колеги, които новината за неочакваната му смърт, попари.  Директор на училище „Петко Каравелов” близо 13 години, част от които временно изпълняващ дейността, с голямо сърце и изключителен специалист.

Във връзка със смъртта му кметът на града определи днес траурен ден за училището.

Преди близо седмица директорът се  почувствал  зле и медицинската сестра на учебното заведение му премерила  температурата, след което той останал на домашно  лечение у дома. Не е бил в болница, лекувал се е вкъщи. Вчера следобед внезапно му прилошава и на път към болница, около 16:00 ч., почива в линейката. Часове по-късно, отново от коронавирус, почива и неговата майка.

„Трудно е да приемем, когато близки хора си тръгват, без да имаме възможността да се сбогуваме един с друг. Искам да изкажа най-искрените си съболезнования на семейството на Христо Андонов – директор на ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград – отличен професионалист и истински добър човек.”, написа в профила си в социалната мрежа кметът на града Христо Грудев.

Загубата за града и училището е голяма.

Кът за поклонение е обособен в двора на ОУ „Петко Каравелов“ – при пилоните със знамената – откъм входа от страната на болницата. Всеки може да положи цветя. От името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, венец ще поднесе заместник-кметът по хуманитарните дейности на общината инженер Петър Петров.

Христо Андонов е роден на 07.10.1970 г. От септември 1995 г. работи като учител по история в ОУ „Петко Каравелов“. От 2005 г. до момента бе директор на същото учебно заведение. Той беше и обществен възпитател в Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към община Асеновград. Училищният директор беше член на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса COVID-19

Опелото ще се извърши днес от 16:00 ч. в храм „Св. Димитър“ в Асеновград.

Поклон пред паметта му!