Поредна кръводарителска акция в мобилен кабинет ще се проведе в Асеновград. Той ще бъде разположен на централния площад „Академик Николай Хайтов“ в града. Екипите, които ще извършват манипулациите, са медицински специалисти от Районен център за трансфузионна хематология (РЦТХ). Той е ключово лечебно заведение за здравеопазването в района на град Пловдив и Южна България. Кръвният център е с 68-годишна история и функционира ежедневно, като обслужва болничните структури в областите Пловдив, Кърджали, Пазарджик и Смолян.

Дългогодишната традиция на Кръвен център Пловдив в областта на безвъзмездното кръводаряване продължава и до днес. Акцията за безвъзмездно кръводаряване в Асеновград ще се състои в два дни – на 07.08.20 г. (петък) и на 10.08.20 г. (понеделник) от 09:00 ч. до 12:30 ч. Мотото на кампанията тази година е „Дарете кръв, подарете надежда за живот“.

Община Асеновград и РЦТХ приканват асеновградчани да участват в благородната инициатива. Целта на кампанията е с общи усилия да бъде създадено положително отношение към безвъзмездното кръводаряване. Важно е идеята да се популяризира, да се присъединят повече хора към каузата и да се привлекат нови кръводарители в помощ на нуждаещи се граждани.