Премиерът Бойко Борисов, заедно с ресорния министър Десислава Танева посетиха днес кравефермата на асеновградския бизнесмен и общински съветник от ПП ГЕРБ Петър Филипов. Днешното посещение е част от обиколката на премиера из страната за разговори с представители от земеделския бранш.

С тях на посещението, което бе излъчено на живо в социалната мрежа, беше и министърът на финансите Кирил Ананиев, зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков, както и кметът на община Асеновград, Христо Грудев.

Двамата посетиха кравефермата, като запознаха нейния собственик с новите мерки във връзка с пандемията.  Премиерът изкоментира защо правителството е предприело отпускане на средства за подпомагане на населението. Той припомни, че вчера е обявил даването на 504 милиона лева да подкрепим семействата, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности.

Премиерът припомни, че с отпуснати от правителството 300 000 лева, в момента се строи ново крило към манастира „Света Троица“ на Кръстова гора, което да подслонява най-нуждаещите се поклонници. Кметът Грудев от своя страна напомни за готовия вече проект за строеж на пътя към Мулдавски манастир „Света Петка“ край Асеновград и че се търси вариант за финансиране на проекта,при който ще се реализира вторият етап от пътния участък. Първо да оправим водопровода, каза в отговор зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков.

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 18 октомври 2020 г.