Технически преглед на язовирните стени и съоръженията към тях на язовирите, които са собственост на община Асеновград, бе извършен от експерти. Проверени бяха Всичките 18 съоръжения, които се водят на отчет и контрол, бяха проверени. При проверките бе констатирано, че ремонтните дейности, извършени от фирма „Монтажи“, са приключили изцяло на язовирите: в местността „Дорука” (село Стоево); в местността „Аргуница” ( село Новаково); в местността „Старите лозя” (Тополово); в местността „Ченгене дере” (село Червен); първи язовир от каскадата в местността „Корията” (село Стоево).

От общинска администрация информират, че тези язовири се намират в следремонтна фаза и в момента се наблюдават от фирмата изпълнител за качеството на извършените ремонтни дейности. При констатиран проблеми, същите ще бъдат отстранени своевременно. Ремонтът на язовира в землището на село Патриарх Евтимово все още не е завършен окончателно. Ремонтни дейности от фирма „Монтажи” се извършват и на язовирите в местността „Елока” (село Новаково) и в местността „Кавачетата” (село Мулдава).

Междувременно е създадена организация за наблюдение на водните нива, дадени са указания за своевременна реакция при продължителни и поройни дъждове, както и при рязко вдигане нивото на водата. Свободният обем към момента е достатъчен, същият е  в състояние да поеме количеството вода по време на пролетните дъждове.