Снимка: БЧК
Снимка: БЧК

В Централата на БЧК в София на бул. „Джеймс Баучер“ N76 доброволците и служителите на организацията приемаха дарения и ги обработваха и на националния празник на България – 3 март.

Още в първите три дни в благотворителната сметка на организацията са постъпили повече от 920 000 лв. за пострадалите от конфликта в Украйна, казват от хуманитарната организация. Днес събраните средства са вече над 1.5 лв.

Хуманитарната помощ ще бъде предоставена на нуждаещите се от Украинския Червен кръст. Още на 3 март за Украйна замина пети камион, с хуманитарна помощ. Тя съдържаше отново топли дрехи и завивки, зимни обувки, спално бельо и хигиенни материали за нуждите на пострадалото население от конфликта в Украйна, които са част от даренията на граждани и фирми по Националната благотворителна кампания на организацията.

Националната кампания продължава. Доброволците и служителите на БЧК приемат дарения и ги обработват и през празничните и почивните дни.

Припомняме, че и в Асеновград ще се проведе акция за набиране на необходими за пострадалите дрехи, санитарни материали, спално бельо, палатки, фенери, батерии, генератори и др, без хранителни продукти. Тя е съвместна, с партньорството на БЧК Асеновград и Община Асеновград.

Акцията в Асеновград ще се проведе на 10 март 2022г. (четвъртък) от 9:00 до 15:00 часа, на ул. „Изложение“ № 6. (паркинга срещу офиса на БЧК)

Фирми желаещи да направят дарение могат да се свържат на телефон 032/62 71 63. Запитвания на хора, които предлагат осигуряване на жилище /стаи/ за бежанци от Украйна могат да се свържат с тел. 032/ 62 71 63.

Могат да се направят и парични дарения по банкова сметка:

Български Червен Кръст

Уникредит Булбанк АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF                                                                                                                     (За пострадалите от кризата в Украйна)

Всеки, който желае да дари 1 лв. може да изпрати sms на кратък номер 1466.