Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов награди победителите в националния сатиричен конкурс „Голямата къща на мъдрите хора”

 

 В заключителния концерт се включиха големите български артистиКалин Сърменов, Йорданка Стефанова, Борислав Стойчев, Кирил Бояджиев, Йосиф Шамли и композитора Хайгашод Агасян.Акторите представиха творбите на победителите от конкурса с комедийни етюди и сценки, а г-н Агасян изпя едни от най- любимите български песни като „Не остарявай любов”, „Ваничка” и едно ново заглавие „Младостта се завръща”.

Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов имаше честта да връчи наградите на победителите, осигурени от Общината, които представляваха парична награда, грамота и дървена пластика. Журито: акад. Румен Леонидов /писател/, Борис Арнаудов /програмен директор в БНР/ и Георги Василски /продуцент за забавни предавания/, спази анонимния характер на конкурса и оцени материалите на участниците по съответните номера. След три селекции останаха 15 материала и от тях бяха определени наградите. Поради равностойност на постиженията, се взе решение да не се присъжда първа награда. Затова се връчиха две втори награди на Турхан Расиев и Димитър Бежански и две трети на Любомир Методиев и Вичо Балабанов. Поощрителните награди са за трима творци: Данаил Константинов, Атанас Звездинов и Борис Цветанов.