Снимка: Българска Карате Киокушин Федерация
Снимка: Българска Карате Киокушин Федерация

Асеновград ще бъде домакин на държавно първенство по карате киокушин за деца до 8 и до 10 години. То ще се проведе на 9 април в многофункционалната спортна зала „Асеновец“. Това сподели за ТВ САТ КОМ треньорът на СК „Оками дожо“, сенсей Петко Чирпанлиев.

„Подготвяме се, от нашия клуб ще участват минумум 30-35 състезатели. Участниците в първенството очакваме, че ще са над 300, тъй като в тази възрастова група винаги са много повече от останалите.

Състезанието ще се проведе в рамките на един ден и на три татамита поради големия брой участници. Ще започне в 11:00 ч. и най-вероятно ще продължи до 20:00 ч. вечерта на 9 април, каза треньорът на асеновградския клуб по карате киокушин.

Състезанието се организира от Българската карате киокушин федерация, с домакини СК „Оками дожо“. Събитието е част от спортния календар на Община Асеновград за 2022 г.

Спортна зала „Асеновец“ не за пръв път става арена за срещи между каратеки от различни клубове в страната. Последният път там се проведе национално състезание по карате шинкиокушин за купа „Асенова крепост“.