В 17 ч. вчера започна срещата между Асеновец и Несебър, част от 30-тия кръг на Югоизточна трета лига. Домакините от Асеновград стартираха повече от обещаващо, след като още в първите минути на двубоя Георги Георгиев направи резултата 1:0 в полза на асеновградчани. Около 20 минути по-късно обаче гостите от Несебър отвърнаха на удара – Тодор Петров отбеляза и резултатът се изравни. Той остана непроменен до края на първото полувреме и двата отбора се разделиха на почивката при резултат 1:1. Второто полувреме не започна толкова добре за Асеновец. Гостуващият отбор вкара две бързи попадения – първо отбеляза Никола Гавов, минути по-късно и Антон Узунов. Към края на срещата Шабан Осман от Асеновец успя да намали аванса на Несебър, като вкара за 3:2, след като съдията отсъди дузпа в полза на асеновградския клуб. Не достигна време, за още един обрат в мача и той завърши с победа от страна на Несебър – с 3 отбелязани попадения, срещу от две за Асеновец.
Така след 30 изиграни мача от началото на сезона, Асеновец се намира на 11-то място в групата с 40 точки в своя актив, наравно с Атлетик, Куклен. През изминалия кръг кукленци също записаха загуба от отбора на Димитровград, с 2:1, и продължават да се движат заедно с Асеновец в общото класирането.
31-вият кръг изправя в събота отбора от Асеновград срещу Сокол, Марково – 18-тият в групата. Атлетик, Куклен пък ще играе вкъщи със заелия 19-тото място – отборът на Сливен. Мачовете са с начален час 17 ч.