Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Нишаните на калиничките ще пренощуват в мълчана вода преди Еньовден

Нишаните на малките момичета, които утре ще бъдат красиви калинички, вече са в мълчана вода. Днес те бяха оставени в Етнографската къща, където ще пренощуват, и утре ще бъдат раздадени на слънчовите невести.

Днес от обяд и дори малко по-рано, в Етнографската къща започна събирането на нишаните на бъдещите калинички, които утре ще се върнат тук, за да си ги получат обратно, заедно с традиционните наричания. Екип от усмихнати хора, точно в духа на слънчевия празник, предстоящ утре, посрещаше всички, желаещи да се запишат за участие в ритуала „Калиница“.

Утре, още към 8 без 15, всички калинички трябва да пристигнат в Етнографската къща, за да се включат в уникалния обичай. Този път нишаните ще бъдат разпределени в две менчета, за да става раздаването по-бързо.

Така, днес през целия ден, в Етнографската къща прииждаха хора, които носеха нишаните на своите деца. Как ще премине обичаят утре, ще ви покажем в понеделник в новинарската ни емисия. Наш екип ще бъде отново заедно с калиничките по време на празника, стартиращ от Етнографската къща и завършващ в Градския парк.

Exit mobile version