Ваксинация

Поради големия брой желаещи асеновградчани, да си поставят ваксина срещу COVID-19, от управата на МБАЛ – Асеновград обявиха, че ваксинационният кабинет, разположен на втория етаж в новото крило на болничното заведение, ще работи с нов, удължен график. До края на месец януари работното време вече ще бъде от понеделник до събота включително,  за времето от 08:00 ч. до 18:00 ч.

Здравните власти отчитат ръст на ваксинацията при желаещите асеновградчани да се ваксинират при личните лекари. По информация от първото за годината заседание на Общинския оперативен щаб, близо 1500 души са се лекували в COVID-отделението през цялата изминала година.

По последни данни В РУ – Асеновград няма заразени служители. По-голяма част от служителите във Военно формирование вече са ваксинирани или преболедували.

Информация от 07.01.2022 г.

Според справка на РЗИ – Пловдив от началото на годината до 6 януари в община Асеновград има 140 нови случая на заболели от Ковид-19. На 1 януари регистрираните са 4, на 2 януари -16 , на 3 януари- 12 случая, на 4 януари случаите са 43, на 5 януари са 42 ;а на 6 януари са 23, като на нито един от тях не се е наложило да бъде хоспитализиран в болница.

Към момента две детски градини са засегнати от Ковид-19. Това са ДГ „Мир“ и ДГ „Надежда“. За 10 дни са карантинирани по една група от двете детски заведения. Здравните власти отчитат ръст на ваксинацията при желаещите асеновградчани да се ваксинират при личните лекари.

В МБАЛ- Асеновград са настанени 28 души. 19 от тях се лекуват в COVID-отделението, в ОРАИЛ има 4 души, а в Първо вътрешно отделение са 5.