Двама пешеходци пострадаха при пътни инциденти вчера в Асеновград. Около 7 ч. на ул.”Васил Левски” лек автомобил „БМВ”, управляван от 40- годишният мъж от същия град, блъснал на пешеходна пътека 34- годишна жена. Пострадалата е настанена в болницата в Асеновград. Около 23 ч. на кръстовището на бул.”България” и ул.”Велико Търново” лек автомобил „Сеат Ибиза”, управляван от 19- годишен младеж, при движение с несъобразена скорост, ударил на пешеходна пътека 37- годишен мъж, тикащ велосипед. Пострадалият е настанен в болницата в Пловдив с опасност за живота.
 
   Мъж бе задържан вчера за 24 часа в ареста на РУП- Асеновград, след извършени от него две кражби през юни. Криминалистите са установили, че от изба мазе на жилищна сграда в кв.”Изток” той е откраднал общо три газови бутилки, инструменти и хранителни продукти. Асеновградчанинът е известен на полицията и осъждан.
 
   Бързо полицейско производство бе образувано срещу младеж, опитал се да осуети полицейска проверка и нападнал униформен служител в Пловдив. Около 02.30 часа във вторник в парк на ул.”Самара” полицейски патрул на Трето районно полицейско управление забелязал двама души да скачат върху пейки и да крещят. При проверката единият от тях отказал да представи документ за самоличност, започнал да псува и обижда полицаите и даже ударил с юмрук по лицето единия от униформените служители. Буйстващият младеж, който видимо бил под влиянието на алкохол, е задържан и отведен в районното управление, където продължил да се държи непристойно и отново се опитал да удари полицай. Тестът с дрегер отчел 2.54 промила алкохол в кръвта на 24- годишния младеж. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура- Пловдив. Младежът е задържан в ареста.
 
 
 
Репортер: Атанаска Маркова