Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Няма да се разкриват още легла за лечение на Ковид, засилват проверките в областта

легла за лечение на ковид

Няма да се разкриват допълнителни легла за лечение на COVID – 19 в Пловдив. Това реши Областният кризисен щаб.

Здравната система в Пловдив и областта работи добре и се справя със ситуацията. Според областна управа културни събития на закрито могат да се провеждат според дадените предписания от здравното министерсво-с не повече от 50 % публика, маски и отстояние.

По време на заседанието на областния кризисен щаб директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ професор Карен Джамбазов уведоми за проблем със снабдяването с кислород. „Имаме договор с фирма, която отказва да ни зарежда с достатъчни количества. Министерството на здравеопазването е уведомено.

Другият въпрос е дефицитът на 4 важни лекарства за лечение на ковид. Надеждите на медиците са до една седмица да има резултат след проведена обществена поръчка. В периода 9-14 септември ще се изследва педагогическият и непедагогическият персонал в 183 училища с бързи антигенни тестове, за това пък съобщиха от РУО.

Важно уточнение е, че засилените проверки на РЗИ, полиция и БАБХ за спазване на мерките – носене на маски, спазване на дистанция, дезинфекция на помещенията продължават.

Exit mobile version