Благодарствено писмо
Благодарствено писмо

Кметът на община Асеновград, д-р Христо Грудев, получи Благодарствено писмо от Областния управител на област Пловдив, д-р Ангел Стоев, за оказано съдействие при организацията и провеждането на изборите за Президент и вицепрезидент и Народно събрание на 14.11.2021 г. и 21.11.2021 г.

В писмото до кмета на Асеновград се изказва благодарност и за осигурената възможност за свободен и прозрачен изборен процес. „Вярвам, че и за в бъдеще ще можем да разчитаме на ползотворно сътрудничество и междуинституционално взаимодействие с Вас!“, пише още в писмото от Областна управа.

Припомняме, че до провеждането на изборите, в цялата страна МВР стартира специализирана операция за превенция и противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица.

Изборите в Пловдивска област приключиха нормално. Всички избирателни секции на територията на Пловдив и областта са приключиха работа в указания час, като не бяха констатирани груби нарушения на обществения ред или тежки престъпления.