Градинката пред паметника на Васил Левски

С проект, финансиран по програма на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, обновиха парка пред паметника на Васил Левски в Асеновград.

Градинката при Центъра за подкрепа на личностното развитие е обновена и готова да посрещне асеновградчани, които ще се преклонят пред паметника на Васил Левски на 18 февруари, когато ще отбележим точно 149 години от обесването на Апостола.

В зоната бе извършен ремонт, финансиран по проект на обща стойност 5000 лева. Пространството около паметника е облагородено и остава напролет градинката да бъде зацветена.

Изградена е мини сцена с нови плочки. Към момента са засадени 50 туи, като предстои да бъдат закупени още. Растителността ще бъде напоявана с помощта на изградено капково напояване. За отдих на асеновгрдачани и гостите на града са поставени шест пейки. На храстовидната растителност е монтирано осветление, такова има и на самия паметник. Припомняме, че на 18.02.22 г. присъстващите ще отдадат своята почит пред делото на Дякона точно 12:00 ч.