обир в асансьор

Пловдивски криминалисти разкриха грабеж над възрастна жена.

Досъдебното производство било образувано в Четвърто РУ в Пловдив където 90-годишна жена разказала, че употребявайки сила непознат мъж й отнел златен синджир и брошка. За това съобщиха от ОД на МВР Пловдив.

По данни на възрастната потърпевша, извършителят я нападнал в асансьора на жилищния й блок, след което слязъл на един от етажите и побягнал. В резултат на активното разследване и предприети издирвателни действия, служителите на реда установили самоличността на извършителя-42-годишен мъж от София с множество криминалистични регистрации и присъди. Спрямо него е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Междувременно от полицията съобщиха за още един обир, този път с участието на малолетен автор, установен от служители на РУ- гр. Карлово. На 26 март те започнали работа по сигнал за задигнат портфейл с 200 лева, който бил оставен в отключен лек автомобил в село Хр. Даново. При направена проверка било установено, че   посегателството е дело на 12-годишно момче. За случая е уведомена районната прокуратура.