Обществената трапезария в Асеновград отвори врати. До края на годината социално слабите асеновградчани ще имат възможност да получават безплатна храна за обяд, както ви информира ТВ САТ КОМ.
   Това е първата обществена трапезария в Асеновград за предоставяне на безплатна храна на граждани с нисък социален статус. Тя е организирана в стола на завод „Асенова крепост“- Асеновград. Там 80 социално слаби асеновградчани ще получават безплатен обяд до края на 2013 г. Заради огромния наплив и ограничения капацитет на социалната кухня, 90 души остват в списъка на чакащите. Задоволството си от откриването на обществената трапезария изразиха пред нашия екип социално слабите граждани, които са получили правото да участват. Те разказаха, че са изключително доволни от това, което общината организира, че им харесва храната и обслужването е на отлично ниво.
   Припомняме, че услугата „Обществена трапезария“ се предоставя по проект на Община Асеновград, Министерството на труда и социалната политика и фонд „Социална подкрепа“.

 

 

 

Репортер: Атанаска Маркова