Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Община Асеновград получава дарение за детските градини в борбата срещу COVID-19

Община Асеновград ще получи безвъзмездно санитарни материали и лични предпазни средства за борбата срещу COVID-19, като дарение от гражданската неправителствена организация „Gorata.bg“.

Материалите ще бъдат предоставени на детски заведения и социални услуги. Кампанията е под надслов „Здравето е в нашите ръце“. В инициативата са участвали 180 общини и Асеновград е една от одобрените. Дарение получават онези общини, които са направили заявката в най-кратък срок след обявяване на кампанията. Единственото, което трябва да осигури градската управа, е транспорт за доставка. Към момента се очаква организаторите да определят дата, на която да се доставят материалите.

Община Асеновград ще получи максималният брой материали, който предварително е заявила. Материалите, които ще бъдат дарени, са 2 500 ръкавици, 500 текстилни маски, 300 литра течен сапун и 100 литра спирт.

Те ще бъдат предоставени на всички детски градини, за Дом за възрастни с физически увреждания, „Домашен социален патронаж“, центровете за настаняване от семеен тип и други социални услуги на територията на общината веднага, щом бъдат доставени.

Exit mobile version