нова секция
нова секция

Нова секция на сайта си с името „Асеновград в помощ на бежанците от Украйна“ откри Община Асеновград. Тя се намира на основната страница, в специално поле, където всеки може да се информира за новините около кризата в Украйна и бежанците от нея, за дарителските сметки, отворени в помощ на потърсилите помощ у нас, за горещи телефони и полезни връзки.

Чрез тази секция, по подобие на секцията, създадена специално за пандемията от КОВИД 19 през 2020 г., цели да помогне на всеки, който желае да подаде ръка на човек в нужда, бягащ от войната в Украйна.

В новосъздадената секция ще се публикуват и решенията на местния Съвет по сигурността, сформиран преди дни, важни съобщения по темата, касаещи жителите на община Асеновград и т.н. В случай на необходимост ще могат да бъдат открити и „горещи телефонни линии“, на които ще се дават отговори на въпроси от граждани.

За желаещите да дарят финансови средства или вещи скоро ще бъдат публикувани и дарителските сметки и полезните връзки за помощ на Украйна, казват от Общината.