паспортна служба Асеновград
паспортна служба Асеновград

Дълга опашка пред паспортна служба в Асеновград оформиха асеновградчани и жители на общината в първия работен ден на годината. Десетки граждани, на които им предстои да подменят документи, или да получат готовите нови, избраха днешния ден да дойдат до сектор „Документи за самоличност“ в центъра за административно обслужване в града.

По данни на Областна Дирекция на МВР Пловдив, само на 30 декември 2021 г., в РУ Асеновград са били приети 40 на брой заявления за нова лична карта, а предадените са били 54 бр.. 17 души са подали завление за нов червен паспорт, а 21 са получили готов. На 31-ви декември, ден преди края на годината, 9 човека са пуснали документи за свидетелство за управление на моторно превозно средство (СУМПС), а 19 са си взели новоиздадената шофьорска книжка, сочи справката. Само за един ден (30-ти декември) асеновградската паспортна служба е обслужила общо 160 граждански заявки.

В последния ден на 2021 г. ОД МВР Пловдив напомни на всички жители на областта, че може да подменят личните си карти и преди изтичане срока на тяхната валидност.