Предложение, относно определяне размера на средствата за един храноден, считано от 1 ноември 2019 г., за социалните услуги и институции в община Асеновград, бе прието с единодушие от общинските съветници на Асеновград.

През последните няколко години цените на голяма част от хранителните продукти значително се покачиха. Старият размер на средствата за един храноден за социалните е недостатъчен за приготвяне на пълноценно меню, съобразено с изискванията за здравословно хранене на децата и лицата, ползващи социални услуги в общината, се отбелязва в доклада до градската управа.

С оглед на гореизложеното общинските съветници на Асеновград приеха предложението от 1. 11. 2019 г. един храноден да бъде както следва: -Дом за пълнолетни лица с физически увреждания-средна месечна такса за един храноден за едно лице-4,50 лв.
-Домашен социален патронаж-средна месечна такса за един храноден за едно лице-3,50 лв.

-Общинска услуга за диетично хранене на диабетно болни лица към Домашен социален патронаж –средна месечна цена за един храноден за едно лице-2,50 лв.
-Дневен център за деца с увреждания-средна месечна такса за един храноден на едно дете-4,50 лв.

-Център за настаняване от семеен тип на деца или младежи с увреждания град Асеновград –средна месечна такса за един храноден на едно дете/ младеж-4 лв.

Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания- село Нареченски бани/ капацитет 10 места/-средна месечна такса за един храноден на едно дете 4 лв.
-Център за настаняване от семеен тип на деца без увреждания село Нареченски бани / капацитет 15 места/-средна месечна такса за един храноден на едно дете 4 лв.