Голямо количество оръжие и боеприпаси са открити в пристройка на цех за хляб и кроасани на пътя за с. Бачково, съобщават от пресцентъра на МВР.  Антимафиоти от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” със сътрудничеството на полицията на Кралство Холандия са попаднали вчера на нелегална работилница, която се е помещавала в пристроени помещения към производственото хале. Нелегалната оръжейна работилница  е била оборудвана с всичко необходимо за изработване на оръжия и преработка на газови пистолети в бойни. В помещението са намерени 2 незаконни пушки, заглушител, части за оръжия. От офис на Тодор Ласков, собственик на фирмата за хлебопроизводство  са иззети още 2 пушки, 3 револвера и боеприпаси за тях и около 150 г вещество, за което се предполага, че е експлозив. Зад секционен шкаф е имало тайник с 3 автомата „Калашников”, 15 пистолета, 2 револвера, 2 пушки, 2 заглушителя и 1100 патрона от различен калибър.

Полицаите са използвали и оперативно следово куче, обучено да открива оръжие и експлозиви. В момента собственикът на цеха за хляб и кроасани е обявен за  издирване. Тодор Ласков преди време е бил осъждан, тъй като е стрелял в крака на човек на улицата и му е причинил средна телесна повреда,  причинена след използване на огнестрелно оръжие. Той не можал да представи необходимите по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия разрешителни. 

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал. 2 от НК. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Асеновград.
 Действията по претърсване на други установени адреси, свързани с разследваната дейност, продължават.