1 до 5 август на Античния театър Пловдив ще си дадат среща представителни фолклорни състави от осем държави – Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора. За 23 ти път Пловдив е домакин на Международния фолклорен фестивал. В програмата на фестивалните дни ще вземат участие и пловдивските формации – Фолклорен ансамбъл „Седенчица“, Детска танцувална школа „Тракия“ и Фолклорен ансамбъл „Дилянка“, който ще отпразнува 25-години от създаването си.
Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.
Програма:
1 август
17.30 – Дефиле от дом „Левски” до пл.”Стефан Стамболов”
18.30 – Концерт на открита сцена на пл.”Стефан Стамболов” с участието нa колективите от Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили, Черна гора
20.00 – Тържествено откриване на XXIII Международен фолклорен фестивал – Пловдив, 2017 – Античен театър
02 август
17.30 – Дефиле от дом ”Левски” и концерт на открита сцена на пл.”Стефан Стамболов”.
20.00 – Концерт на Античен театър с участието на колективи от Бразилия, Грузия, Испания, Косово, Чили.
19.00 – Дефиле и концерт в гр. Хисаря на колективи от Армения, Черна гора, Йордания.
3 август
17.30 – Дефиле от дом ”Левски” и концерт на открита сцена на пл.”Стефан Стамболов” на колективи от Армения, Бразилия, Грузия, Йордания, Черна гора.
19.00 – Дефиле и концерт в гр. Пещера на колективи от Испания, Чили, Косово.
20.00 – Концерт на Античен театър на Ансамбъл „Дилянка” по повод 25 години от създаването на състава и 40 години творческа дейност на основателя и художествен ръководител Мария Кьосева.
4 август
17.30 – Дефиле от дом”Левски” и концерт на открита сцена на пл.”Ст.Стамболов”.
20.00 – Концерт на Античен Театър с участието на колективи от Грузия, Испания, Косово, Чили, Черна гора, анс. „Седенчица“ ДТШ „Тракия”.
19.00 – Дефиле и концерт в гр. Пещера на колективи от Бразилия, Армения, Йордания.
5 август
17.30 – Дефиле от дом „Левски” и концерт на Открита сцена на пл.”Стефан Стамболов” с участието на Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили, Черна гора
20.00 – Гала – концерт и церемония по закриване на XXIII Международен фолклорен фестивал на Античен театър.