Граждани ще се съберат за пореден път тази вечер в 20.00 ч., след спречкване в понеделник /26 юни/ между група роми и гребци и треньори в района на язовир „40-те извора“.

Засилено полицейско присъствие и жандармерия има на всички входове на града.

Да се включат в протеста тази вечер са заявили желание футболни агитки на различни клубове, спортисти и рокери от цялата страна.

В социалните мрежи повечето асеновградчани коментират, че протестът трябва да протече мирно, подобен призив отправи вчера и кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов: „Правото на всички асеновградчани да имат реакции и претенции как по-добре да живеят и срещу какво да недоволстват в никой случай не би трябвало да стане повод за ненужно напрежение, привнесено отвън или умишлено провокирано сред Асеновград.”

Днес по обед наш екип стана свидетел на работата на извозващата боклуците в града фирма, в която са ангажирани предимно роми. Сметосъбиращата кола преминаваше и събираше боклуците по централните улици, нямаме информация дали това се е случило в кварталните улички. Граждани коментират, че със стартирането на протестите, сметосъбирането в града е било преустановено.