Асеновград

Павителството реши минималната работна заплата от 1 април вече ще бъде 710 лв. Повишението е близо  9% спрямо сегашната й стойност. За определяне на новия й размер са отчетени реалните параметри на макроикономическата среда и възможностите на държавния бюджет. От 1 април минималната работна часова заплата ще бъде точно 4,29 лв.

Междувременно от НАП напомнят, че ако подадем декларацията за доходите до 31 март, може да се възползваме от 5% отстъпка, за това напомнят от Националната агенция по приходите.

За да може да се ползва отстъпката, е необходимо декларацията да се подаде по електронен път до 31 март, да се внесе целият размер на данъка за довнасяне до тази дата и да няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, напомнят от приходната агенция. От там препоръчват на потребителите отново онлайн да проверят и за наличието на стари задължения. Декларирането и плащането на задълженията най-бързо и лесно става през Портала за електронни услуги на НАП, които са достъпни с персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис.