Откраднати са двата трансформатора, които осигуряват осветлението на параклиса „Свети Ян” в Асеновград. Това съобщи за ТВ САТ КОМ Валентин Янков, собственик на фирмата, изпълнила обществената поръчка, възложена от Община Асеновград. Извършителите на деянието все още не са ясни. „Трансформаторите, които са откраднати, са медни и за тях няма да вземат повече от 30- 40 лева, след като ги продадат.“, заяви за нашия екип Янков. Освен това, някои от фенерите са надраскани със спрей, а болтовете им са развити.
  
Възстановяването на щетите ще е на стойност около 200 лева. След новогодишните празници, обаче, ще се реши разходите за сметка на фирмата изпълнител ли ще бъдат, или- на Община Асеновград. Валентин Янков обясни още, че има идея да бъдат поставени 2 видеокамери, с които, до определена степен, да се осигури съхранението на осветлението, както и да се ограничат вандалските прояви.
  
Той разкри, че новите трансформатори вече са поръчани, но след като в началото на януари се срещне с кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов и коментират случая, ще преценят кога „Свети Ян“ отново ще грейне в светлини.