Телевизия ТВ САТ КОМ

Откриха новата детска градина в кв. „Запад“

Днес тържествено бе открита новата детска градина – филиал на ОДЗ „Зорница“, в кв.Запад. На тържеството присъстваха депутати, зам.-областният управител д-р Христо Грудев, кметът д-р Емил Караиванов, председателят на ОбС Асеновград д-р Светозар Шуманов, зам.-кметовете, представители на общинска администрация, родители и много гости.

За мен е чест и удоволствие да отбележа финала на един мащабен проект, който се реализира с финансирането от Общината и от Световната банка, каза при откриването кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов. Този проект  ще даде възможност на повече от 106 деца от Асеновград да се обучават, веселят и възпитават и в тази красива сграда да ехти детски смях”, добави още той.

Днес финишираме инвестиция в размер на 1,6 млн лв. Предстои и реализирането на целия общностен център за интегриране на деца до 7-годишна възраст, който е по проект на Министерството на труда и социалната политика“, допълни още кметът.

В Асеновград вече няма да има майки с деца, които да обикалят от ясла на ясла и от детска градина на детска градина, за да търсят места, каза в речта си  зам.-областният управител д-р Христо Грудев.

Проектът стартира в деня, когато министър Тотю Младенов откри спешния център в болницата, изграден по проекта „Красива България“. Първата копка на обекта направи министър-председателят Бойко Борисов“, отбеляза Христо Грудев. На откриването на новия филиал беше отслужен водосвет за здраве на децата, техните родители и учители.

Exit mobile version