Оками Дожо
Оками Дожо

Отново отлично представяне направиха каратеките от Спортен Клуб  „Оками Дожо“ Асеновград на състезанието за национална купа „Верея“, което се проведе в Стара Загора в неделя.

На него сили и умения премериха състезатели до 12 и до 14 годишна възраст. Общо с 9 медала – 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови, се завърнаха вълчетата от клуба в дисциплината кумите.

Състезанието се проведе в спортна зала „Иван Вазов“, като в него участие взеха 151 участници от 26 клуба в страната.

„Състезанието ни е най-доброто за годината.“, сподели треньорът, Петко Чирпанлиев. „14 човека от клуба участваха, от които 9 се класираха, а 5 от тях играха на финал, което е много добро за нас. Почти всички изиграха по 3 срещи на които стигнаха до финалите, като единият, който стана първи (Неджми Бозов) показа защо е определен за част от Националния отбор за Световното първенство през ноември, което ще се проведе в Полша. Там ще участват двама от нашите състезатели. Надяваме се и там да постигнат същите успехи!“

Другият златен медал от състезанието в Стара Загора грабна Росица Вангелова. Тя, заедно със сестра си, Катерина, биха в три последователни срещи всички в категорията си и на финала се оказаха една срещу друга, като в крайна сметка златото взе Росица.