Телевизия ТВ САТ КОМ

Отварят пътя Асеновград – Кърджали през почивните дни

Свободно движение в участъка Асеновград-Кърджали

Осигуряват свободно движение на автомобилите, преминаващи по пътния участък Асеновград – Кърджали, за предстоящите почивни дни. Причината е влошената метеорологичната обстановка в посочения период, поради което ремонтни дейности няма да се извършват.

От Общинска администрация припомнят, че пътят Асеновград-Кърджали все още е в ремонт и по трасето са разположени тежкотоварни автомобили и специализирана техника. С цел да се избегне възникването на пътни инциденти, шофьорите се призовават да преминават с повишено внимание и ниска скорост през участъка.

На този етап отсечката Асеновград – село Долнослав е приключена на 100%, откъм работа по асфалтирането. Предстои асфалтиране на участъка Долнослав – Тополово. Към момента се подменят водопроводни и сградни отклонения в село Червен. След приключване на работата по водопровода там ще започне асфалтирането и в населените места. Автобусите в следващите три дни ще преминават по краткия маршрут.

Рехабилитацията на пътя Асеновград – Кърджали е една от най-големите инвестиции, които държавата влага на територията на асеновградска община, като ремонтът започна през февруари тази година. Към днешна дата дейностите се движат по изготвения предварително график.

Exit mobile version