При изключителни мерки за сигурност безценният античен сервиз е транспортиран в Исторически музей – Панагюрище. Деветте съда са вече подредени специално изработената за съхранение и експониране на шедьовъра зала трезор.
Уникалното помещение с девет цилиндрични витрини е построено през 2012 г. с дарителски средства на панагюрската компания „Асарел-Медет“ АД и покойния неин ръководител проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Оттогава, според подписано споразумение, всяка година съкровището се завръща у дома си поне за един месец.
До 11 юни жителите и гостите на Панагюрище могат да се любуват на съвършеното творение на древните майстори. Планира се през тази година музеят, макар и за дни, да събере заедно двете панагюрски съкровища- златното и сребърното.
На 4 юни се очаква да пристигне по-малко популярното Сребърно панагюрско съкровище, открито през 1903 г. в местността Мрамор край Панагюрище и популяризирано от бележития български историк и политик Богдан Филов. То съдържа над 70 артефакта, като тази година за пръв път ще бъде показано в цялата си пълнота и великолепие в Панагюрище.