дрехи

Значително по-малко количество текстилни изделия бяха предадени днес по време на поредната акция за събиране на дрехи в Асеновград.

Днес се проведе първата за годината акция за събиране на дрехи, организирана от Община Асеновград и структурата на Българския червен кръст в града. Условие за участие в кампанията бе вещите да са чисти, поставени в найлонови торби и да са добре затворени. Видовете текстилни изделия, които се предаваха, бяха завеси, завивки, дрехи, чанти и колани.

Организаторите споделиха, че значително е намалял интересът на асеновградчани към инициативата, която се провежда периодично в точно определен ден. Причината обаче се оказва, че хората са изключително активни при предаването на дрехи в разположените вече 10 на брой контейнери за дрехи на различни места в Асеновград. Количеството на предадените вещи там е толкова голямо, че екипите, които събират текстилните изделия, се налага да изпразват контейнерите два пъти в седмицата. Единственият апел на БЧК е дрехите, които се предават и там също да бъдат добре опаковани.