Телевизия ТВ САТ КОМ

Първо в ТВ САТ КОМ: Задържаха трима бракониери убили две сърни в Асеновградско

Слави Богутев, директор ДГС Асеновград

Трима бракониери, убили две сърни в землището на село Добростан са задържани от служителите на реда.

Жител на селото чул изстрели и подал сигнал на тел. 112, че в района на хижа Марциганица се чуват изстрели, съобщи за ТВ САТ КОМ директорът на Горското стопанство в Асеновград, Слави Богутев.

Полицейски екип и екип на Горското са пристигнали на посоченото място, където бил паркиран лек автомобил „Исузу“, управляван от жител на пловдивското село Първенец.

В колата се намирали още двама мъже – единият руски гражданин, постоянно пребиваващ в България, а другия от гр. Раковски.

В багажника на колата били открити два трупа на сърни, законно притежавани оръжия и боеприпаси. Случаят е докладван на РП Пловдив, под чието ръководство се води разследването.

Очакват се резултатите от експертиза на зооветеринарен комплекс, където е предадено за изследване откритото месо.

Категорично е забранено извършването на лов в този сезон, по това време на денонощието и без необходимите разрешителни, каза директорът на Горското стопанство. Глобите започват от 5000 лв. и нагоре на убито животно. Лов на сърни се извършва единствено при плануване на всяко ловно сдружение в резултат на таксация на дивеча през пролетта и есента всяка година. Но за целта се издават специални разрешителни и се прави по-скоро подборен отстрел на сърната. В случая говорим за откровено бракониерство, каза Богутев. Тримата задържани са били в забранен за острел сезон, в забранен за ловуване часови пояс и без никакви разрешителни, въобще пълно нарушаване на Закона за лова. Аз очаквам не само солидни глоби, но и да има подсъдими с ефективни присъди, категоричен бе директорът.

Exit mobile version