Децата от петте детски градини, в които ще се извършват ремонтни дейности през лятото, ще бъдат пренасочени, заедно с госпожите, в сгради на други детски заведения. Както ви съобщихме, в централните детските градини „Дружба“, „Бако Динчо“, „Слънце“, „Асенова крепост“ и „Мир“ ще се осъществи проектът за енергийна ефективност в летните месеци.
   Децата от петте детски градини ще бъдат пренасочени съответно от „Дружба“ и „Мир“- в „Пролет“ и от „Слънце“- в „Надежда“. От ОДЗ „Бако Динчо“ малчуганите ще бъдат отглеждани във „Въпцаров“, а от „Асенова крепост“- в „Зорница“. Временното преместване на сборните групи ще бъде осъществено заедно с възпитателите им.
   Заместник- кметът инж. Мария Вълканова каза за ТВ САТ КОМ, че неудобството за родителите и децата през лятото няма да се проточи и си заслужава да бъде изтърпяно, за сметка на по- благоприятните условия за отглеждане на малчуганите на Асеновград.
   В двумесечен срок ще бъдат извършени саниране на сградите на детските заведения, промяна на дограмата, промяна на котелите и на съоръженията за отопление. Независимо, че ремонтните дейности ще продължат и през месец Септември, децата ще започнат да си ходят на детска градина нормално, заяви още инж. Вълканова.

 
 
 
Репортер: Атанаска Маркова