По решение на Правителството 23 декември т.г. е обявен за почивен ден,който ще се отработва на 21 декември, събота и  по този начин ще се избегне двукратното накъсване на почивни и работни дни около големия празник Коледа.

Още миналата година беше взето решението последният ден преди Нова година – 31 декември, да бъде почивен, а за сметка на това ще се работи в събота, 14 декември. 27 декември, петък, и 30 декември, понеделник, обаче ще останат работни дни.
Дълъг уикенд от 6 почивни дни се задава и между 1 май и 6 май – Гергьовден, догодина.

Тъй като догодина 1 май се пада в четвъртък,то 2 май, петък също е обявен за почивен, като ще се отработва в събота- 10 май. 5 май, който се пада в понеделник, също е обявен за почивен и ще се отработва на 31 май, събота. Така, ако си вземете отпуск в последните три дни на април ще може да почивате 11 дни. Три дни отпуск от 7 до 9 май ще осигурят същата почивка. Ако решите да използвате 6 дни от полагащия ви се отпуск, в двете седмици ще почивате 16 дни.

Почивката за Великден ,който през 2014 година е на 20 април,ще бъде 3 дни. Покрай 3 март и 22 септември също се събират по 3 почивни дни, заедно със събота и неделя.