ПГ „Свети Патриарх Евтимий“

Възпитаници от Професионална гимназия „Свети Патриарх Евтимий“ грабнаха второто място от Национален конкурс по фризьорство в столицата.

Ученици от Професионална гимназия „Свети Патриарх Евтимий“ –Асеновград , под ръководството на учителите по професионална подготовка Яна Петрова и Десислава Токова, успяха да се преборят за второто място в категорията „Мъжко подстригване“ в Националния конкурс „Най-добър млад фризьор и гримьор“.

Конкурсът  се проведе в град София от 27 април до 29 април, в три отделни категории: Официална дамска прическа, Вечерен грим и Мъжко подстригване. Изявените участници от гимназията бяха Керана Богданова от 11 „а“ клас, Фатма Бейсимова от „9“ а клас, Тодорка Колева от 11 „б“ клас, Ибрям Мусов от 10 „а“ клас и Вайдин Ахмед от 11 „а“ клас. В оспорваното състезание се включиха ученици от цялата страна. Освен почетното второ място, гимназията бе наградена с плакет за дебюта й в националния конкурс. От ръководството на учебното заведение изразиха свояха гордост от представянето на  учениците.

Припомняме, че една от последните инициативи на гимназията бе реализирана в средата на месец април. Тогава пред публика, във фоайето на Градската библиотека, тържествено бе представено ревю на абитуриентски рокли. Показаните модели бяха ушити от ученици от специалност „Моделиер-технолог на облекло“ в часовете по учебна практика под ръководството на Мария Славчева.