Телевизия ТВ САТ КОМ

ПГ „Св. П. Евтимий“ грабна второто място от конкурс по фризьорство

ПГ „Свети Патриарх Евтимий“

Възпитаници от Професионална гимназия „Свети Патриарх Евтимий“ грабнаха второто място от Национален конкурс по фризьорство в столицата.

Ученици от Професионална гимназия „Свети Патриарх Евтимий“ –Асеновград , под ръководството на учителите по професионална подготовка Яна Петрова и Десислава Токова, успяха да се преборят за второто място в категорията „Мъжко подстригване“ в Националния конкурс „Най-добър млад фризьор и гримьор“.

Конкурсът  се проведе в град София от 27 април до 29 април, в три отделни категории: Официална дамска прическа, Вечерен грим и Мъжко подстригване. Изявените участници от гимназията бяха Керана Богданова от 11 „а“ клас, Фатма Бейсимова от „9“ а клас, Тодорка Колева от 11 „б“ клас, Ибрям Мусов от 10 „а“ клас и Вайдин Ахмед от 11 „а“ клас. В оспорваното състезание се включиха ученици от цялата страна. Освен почетното второ място, гимназията бе наградена с плакет за дебюта й в националния конкурс. От ръководството на учебното заведение изразиха свояха гордост от представянето на  учениците.

Припомняме, че една от последните инициативи на гимназията бе реализирана в средата на месец април. Тогава пред публика, във фоайето на Градската библиотека, тържествено бе представено ревю на абитуриентски рокли. Показаните модели бяха ушити от ученици от специалност „Моделиер-технолог на облекло“ в часовете по учебна практика под ръководството на Мария Славчева.

 

Exit mobile version