Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Писателят и журналист Николай Илчевски представи в Асеновград книгата си „Записки от селската кръчма „

Николай Илчевски е роден в едно планинско селце между Чепеларе и Широка лъка – Върбово. Потомъкът на стар род от зидари и скотовъдци. Понастоящем живее в с. Ръжево Конаре във възстановена от него 120- годишна къща

Освен като известен автор в страната е познат в Пловдив и като дългогодишен главен редактор и мениджър на медии, в които участва и като съсобственик.Специализирал е във Вашингтон в Гласът на Америка.

През 1992 г излиза първата му книга „Десет приказки, които разтърсиха света”, която има огромен успех. Следват книгите „Ръководство за половозрели безделници”, „Коляното на стоножката”, сборникът „500 патагонизма”, „Хубавата Иванка” и др., някои от които се превръщат в хит.

Книгата „Записки от селската кръчма „ е 9- та книга на Николай Илчевски. Това е книга за българското село, една изключителна снимка на съвременното българско селско население – от края на XX и началото на XXI век.

Историите в книгата са истински, записани от първо лице, без украса и подправки.Разказите в първия голям сборник на писателя са събирани 10 години от селските кръчми, от пейките пред къщите, от дворовете и плевните. Писателят е оставил героите си сами да се представят и сами да разказват за живота си. Сборникът от 88 разказа изобилства от случки, които нито един сценарист не може да измисли – толкова оригинални, смешни и величави по селски са.

Никой след Йовков, Чудомир и Елин Пелин не е обръщал такова внимание на българското село и не е разказвал с такава любов за него и хората, както Николай Илчевски.

В това се убедиха и присъстващите на срещата с писателя—увлекателен събеседник и разказвач, която се състоя в НЧ”Родолюбие „ в Асеновград.

 

Exit mobile version