Вело предизвикателството – да изминем заедно дистанцията от Земята до Луната, завладява Пловдив на 6 октомври. Професионалисти и любители се качват на велосипеди в името на благородна кауза. Километрите, изминати от всеки, сe сумират, за да се достигне до точната дистанция от 384 400 км. Стартът в Пловдив ще бъде даден в 11:00 ч. до парк „Лаута“ –
на кръстовището на улиците „Проф. Цветан Лазаров“ и ул. „Стоян Паразов“ (срещу фитнес центъра). Регистрацията за професионалистите започва в 10:00 ч., а за любителите – в 11:00 ч. и продължава през целия ден.
Уникалното спортно събитие предизвиква ентусиасти да преминат заедно
разстоянието от Земята до Луната. Целта на предизвикателството е чрез колоездене, плуване, тичане и други спортни активности от 6 държави, подкрепени от приятели и партньори, да преодолеят точно 384 400 км.
Във вело туровете участие могат да вземат професионални колоездачи, които в оспорвано съревнование ще преодолеят трасетата от 7 км, 12 км, 21 км, 30 км или 36 км. В приятелски старт сили ще премерят всички любители с авантюристичен дух. А най-добрите от тях ще спечелят награди.

Предизвикателството в България започна в Бургас. Там се включиха 97 професионални участници от София, Пловдив, Троян, Стара Загора, Нова Загора, Варна, Бургас, Несебър, Габрово, Казанлък и Сливен, както и десетки любители. При първия вело тур в България бяха изминати общо 1886 км. Третата спирка от вело турнето е Стара Загора.