На 61 г., вчера, след боледуване, почина изключителният специалист еднокринолог в асеновграската болница д-р Анилена Шикерова.

Д-р Шикерова беше известен и признат специалист ендокринолог и вътрешни болести, изследовател  в Международната Диабетна Организация, в Европейската асоциация по изучаване на диабета, Член на Българската диабетна асоциация и член на Българското дружество по ендокринология.

За работата и като професионалист и голям специалист в своята област, няколко изречения написа друг един наш голям лекар, д-р Никола Тодоров. Ето какво казва той в посланието си:

„Д-р Анилена Шикерова въведе модерната ендокринология в болницата и града с много хъс и постоянство. Нейните познания и артистичност най-много изпъкваха по време на десетките презентации пред колегиуми и конференции. Беше родена за научна работа, с широка обща култура, но отдаде живота си на практичната медицина. Освен в амбулаторията, дълги години беше от екипа на второ вътрешно отделение. Имаше свои принципи и възгледи за живота и медицината, които отстояваше твърдо. Нейната категоричност контрастираше с мекотата на приятен събеседник по всички теми. Поклон!

Съболезнования на семейството и от целия екип на телевизия ТВ САТ КОМ!