Телевизия ТВ САТ КОМ

Подготовката за зимния сезон обсъдиха в Областна администрация – Пловдив

Кметове на общините от област Пловдив и директори на регионални дирекции проведоха съвещание за зимната подготовка. В Областна администрация – Пловдив се проведе заседание във връзка с предстоящия зимен сезон. Присъстваха кметовете на общини и директорите на регионални дирекции – ОД на МВР, Областно пътно управление, ПБЗН, Автомобилна администрация, Регионален инспекторат на образованието, Центърът за спешна помощ, Социално подпомагане, ЕВН и фирми, доставчици на природен газ. Те бяха свикани от областния управител Здравко Димитров, за да обсъдят проблемите  и мерките за предстоящия зимен сезон. Преди дни областният управител издаде заповед до всички кметове  на общини за подготовка за зимата. В нея акцентът е върху организирането и взаимодействието между силите и средствата на общините с тези на териториалните структури по осигуряване на безпроблемното движение по републиканската и общинска пътни мрежи.

 Основните задачи пред общинските администраци се свеждат до:

  1. Своевременно сключване на договори с пътно-поддържащите фирми с яснота върху действителните възможности  за изпълнение на договорените задължения.
  2. Създаване на организация за снабдяване на населението със стоки и услуги от първа необходимост и за здравно и медицинско обслужване.
  3. Осигуряване на отопление на училищата и транспорта на учащите.

На срещата беше обърнато внимание и върху подготовката за посрещане на възможни интензивни валежи. По заповед на Здравко Димитров до края на октомври се извършват проверки на състоянието на потенциално опасните водни обекти и съоръжения към тях.

Exit mobile version