Тази неделя (16.02.20 г.) община Асеновград ще отбележи 147-мата годишнина от обесването на Апостола на свободата. Кметът на града доктор Христо Грудев, общински съветници, други представители на общинската администрация и граждани ще се поклонят пред паметта и делото на великия български революционер Васил Левски.
Традиционно, ще бъде проведен поход-поклонение до Мулдавски манастир „Света Петка“, където често е отсядал Апостолът. Именно там е запазено и скривалището му – под бившата игуменарна.
Поклонението ще започне точно в 12:00 ч. на обяд. В същия час, но на 19.02.20 г. пред паметника на Васил Левски в Асеновград ще се състоят и възпоменателен митинг и панихида. Слово ще изнесе Шинка Дичева – преподавател по български език и литература в ОМГ „Академик Кирил Попов” – Пловдив. Организатори: община Асеновград, Архиерейско наместничество, Военно формирование 24490.
ПРОГРАМА:
16.02.20 г. (неделя) – 12:00 ч. – Поход-поклонение до Мулдавски манастир „Света Петка”
19.02.20 г. (сряда) – 12:00 ч. – Възпоменателен митинг и панихида пред паметника на Васил Левски в Асеновград. Слово ще изнесе Шинка Дичева – преподавател по български език и литература в ОМГ „Академик Кирил Попов” – Пловдив.