От доста време при всеки дъжд спортна зала „Асеновец” се наводнява на места. Но след последните валежи се откриха и нови течове на покрива и така местата, от които буквално „вали” в залата, стават десетина.

Преди около два месеца експерти от строителния отдел на Общината извършиха оглед на място, като тогава бе установено, че на места хидроизолацията е компрометирана.
С решение на ОбС-Асеновград Общината кандидатства за основен ремонт на щанги залата и за ремонт на покрива на спортна зала „Асеновец”. Документите вече са изпратени в министерството на младежта и спорта и се очаква отговор, посочват от градската управа.
Притеснителното е, че докато се стигне до същински ремонт провеждането на мачове в залата може да бъде възпрепятствано, ако навън е дъждовно. Но и дори покривът да не тече, постоянната влага вече е увредила значително, както скамейките, така и подът, което значително затруднява играта, а вероятно влияе и на самочувствието на асеновградските спортисти, които трябва да приемат като домакини други отбори.