За безвъзмездно ползване на Центъра за обществена подкрепа бе предоставено помещение от Община Асеновград. То ще се използва за дейността на институцията, като в него ще се провеждат част от срещите с нуждаещите се от специализираната помощ деца и семейства. Общинските съветници взеха това решение, с 32 гласа „За“, след запитване, от страна на Христина Филипова от ГЕРБ, касаещо точната дейност, която ще се провежда в помещението. Отговорът на директорката на институцията Мария Ангелова бе, че за месец Центъра извършва срещи средно с по 80 деца и семейства. По думите й, в последно време, обаче, броят им е нарастнал до над 100. А проблемът е, че няма достатъчно празни помещения за провеждане на сесиите. Поради това, е имало и случаи, в които срещите са се състояли в домовете на семействата. Уточнено бе и че въпреки промяната, капацитетът на персонала няма да се повиши.
  
Припомняме, че Мария Ангелова поиска да им бъде предоставена стаята, тъй като дейността на Центъра се е разширила. Според нея, идеята е да се подобри ефективността на работа на експертите с клиенти. И както Ви информирахме преди дни, в момента, помещението е свободно. Намира се в бившия Битов комбинат на третия етаж и е с площ от близо 45 квадратни метра. Преди време се е използвало от ХЕИ. В молбата си Ангелова заявява, още, че получаването на новото помещение ще спомогне за по- доброто взаимодействие с отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социлано подпомагане“ Асеновград, който се намира на същия етаж в бившия Битов комбинат.
  
Условие, за безвъзмездното отдаване на стаята, е ремонтът, поддръжката и застраховката, както и заплащането на консумативните разходи, данъци и такси за нея да се извършва от Центъра за обществена подкрепа.