пътен инцидент

Вчера, около 18:10 ч., в Районното управление на Асеновград, е получен сигнал за самокастрофирал лек автомобил на пътя за Кърджали. По първоначална информация, по време на движение, на пътното платно е изскочило животно. Пострадал при удара е 45-годишният шофьор, който е транспортиран в болница в Пловдив. Там е настанен без опасност за живота. Отрицателен е резултатът от извършената му проба за наличие на алкохол в кръвта.

Припомняме за идентичен случай за самокатастрофирал автомобил от 14 януари, отново на пътя за Кърджали. Според данните тогава, несъобразена скорост с пътните и лошите метеорологични условия, бе причината за инцидента. Водачът-отново мъж на 45 год., също бе транспортиран в болнично заведение в Пловдив, след което бе освободен за домашно лечение.

Още информация от ОД на МВР Пловдив:

Досъдебно производство е образувано срещу двама братя – на 18 г. и 24 г. от с. Бачково. Мъжете са заподозрени за серия от кражби. Служители на полицията установили, че на 30.12.2021 г. двамата са взели лаптоп от търговски обект в областния град, а десет дни по-късно – кутия с дарения. От полицията информират, че и двете посегателства са извършени с взлом.