На поредната среща, свързана с реконструкцията на Асеновградско шосе, присъстваха представители на АПИ, фирмата изпълнител, Напоителни системи, ЕВН “Електроразпределение – Юг“, ОПУ – Пловдив, проектанти, главни архитекти и експерти на общините, Областна администрация – Пловдив и кметовете на общините Асеновград, Куклен и Родопи.

Областният управител Здравко Димитров бе категоричен, че трябва да се отговори адекватно на желанието на гражданите и бизнеса, които се нуждаят от нормален достъп до обектите, разположени в близост до пътя Пловдив Асеновград.

На срещата бяха обсъдени и взети мерки за разрешаване на проблемите с коригирането на напоителните и отводнителните канали, изградените от ВиК, БТК и EVN мрежи, които минават през трасето. По време на срещата бяха взети адекватни решения, които ще ускорят процеса по изграждането на локални платна и кръговите кръстовища. Ще бъде решен и въпросът с проекта по електрозахранването на „Тракия Икономическа зона“, който ЕВН “Електроразпределение – Юг“ ще приведе в съответствие с проекта за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград.

Изграждането на кръгово кръстовище на изхода на Пловдив бе обособено в отделен проект. В момента се съгласува парцеларният план, за да се стартират отчуждителите процедури. По идея на областния управител, проектът за Околовръстно шосе се разделя на два етапа на проектиране – от връзката с магистрала Тракия до Коматево и Коматево до кръговото на изхода на Пловдив посока Асеновград. Областният управител се ангажира да намери решение и на проблема с железопътната линия на КЦМ, която пресича трасето.