Акция за събиране на ненужни дрехи

Поредна успешна кампания за събиране на дрехи се проведе днес в Асеновград.

Както обикновено мястото, където днес асеновградчани имаха възможност да занесат ненужни дрехи бе на улица „Съединение“, на паркинга пред ДИП – България. И този път освен облекла, можеха се даряват покривки, завивки, чанти, запазени завеси, колани и обувки.

По време на съвместната кампания между БЧК Асеновград и Общината само до 14 часа бяха натоварени три камиона, всеки с вместимост около 2 тона дрехи.

Очакваното общо количество на събраните текстилни продукти е между 7 и 8 тона.

Изискване бе, дрехите да са поставени в найлонови торби и да са добре затворени. Организаторите този път констатираха, че множество асеновградчани са пренесли дрехите, използвайки такси, което е допълнителен разход, който те са направили в името на добрата кауза.

На 24 септември, отново на паркинга пред ДИП – България ще се състои кампания за събиране на стари непотребни електроуреди. Акцията ще се проведе от 10:00 ч. до 14:00 ч. На пункта няма да се приемат тонер касети, луминисцентни лампи, акумулатори и батерии. Изискване е уредите да не са с нарушена цялост, както и не трябва да се предават само части от тях.