Всички състезатели с добри резултати през тази годината се включиха в Държавния шампионат по биатлон на Белмекен. В третия ден на състезанието, на индивидуалната дисциплина, Христо Йовев-младши треньор и състезател на СК „Тритон Екстрийм”-Асеновград, зае третото място. Това съобщи треньорът на клуба Мариан Велев. На провелия се Държавен шампионат по ски бягане на Пампорово- дълга дистанция, състезатели на СК „Тритон Екстрийм” извоюваха едно първо и пет трети места. На това състезание много добре се представиха Димитър Ранков, който на 21 км. дистанция стана първи, а брат му-Иван Ранков, зае третото място. Други отличени състезатели са Стефания Сотирова, Веника Атанасова, Георги Спасов, Габриела Велева.

Предвид малкото снежна покривка край Асеновград и невъзможността за пълноценна подготовка при зимни условия,  представянето на клуба е много добро, коментира треньор Велев.

В момента част от тренировките на състезателите от клуба се провеждат в двора на ОУ „Христо Ботев“, готвейки се предизвикателството „Асеновградски баири“ в средата на април.