S

По предложение на експертите от дирекция „Строителство, благоустройство и строителен контрол“ ще бъдат поставени знаци за повишаване на вниманието в района на параклисите „Св. Димитър“ и „Св. Илия“, както и по пътя за Асеновата крепост. Сума не може да се посочи, защото ще се изработват на база ценова оферта. За изграждането на предпазен парапет на Метоха има предвидени близо 23 000 лв., но поставянето на такъв ще може да се случи след разрешение и по препоръка на Националния институт за недвижимо културно наследство.
Община Асеновград е заложила тези средства в Инвестиционна програма’ 2017, като преходен обект те са прехвърлени в Инвестиционна програма 2018. Общината през месец ноември 2017 г. е изпратила такова писмо до НИНКН, но отговор все още няма. Изпратено е припомнящо писмо, с настояване за бърз отговор и реакция. Мерките са провокирани от тежкия инцидент с 13-годишно момче от Асеновград.
От местната управа отрекоха до момента при тях да са постъпили сигнали от граждани за поставяне на предупредителни табели за опасни места.