пожар

Пожар със значителни материални щети е възникнал в ранните часове на вчерашния ден в землището на село Войводиново.

Сигналът за пожара е получен в РУ – Труд в 4:30 ч. Постройка на площ от 400 кв. м., както и цялото оборудване в нея – електроуреди и инструменти, са били унищожени напълно от огъня. Освен тях изгорели са и паркираните вътре микробус, лек автомобил и 2 мотоциклета. При първоначалния оглед не са установени данни за умишлено запалване. Причините за възникване на пожара и размерът на нанесените щети се изяснят, образувано е досъдебно производство.

Междувременно в ранните часове на съботния ден 20-годишен водач на лек автомобил блъснал два паркирани леки автомобила в жк „Тракия“ в Пловдив и е напуснал местопроизшествието. За това съобщиха от ОД на МВР Пловдив. Под наблюдение на Районната прокуратура, няколко часа след получаване на сигнала и след предприета проверка от служители на Пето РУ, младежът е установен. Съставен му е акт за предизвиканата катастрофа с материални щети.
Отново в пловдивския кв. „Тракия“ бе разкрит и автор на домова кражба. Разследването стартирало в началото на септември по образувано досъдебно производство за задигната мъжка чанта със значителна парична сума от частен адрес в квартала. В хода на работата полицейските служителите събрали доказателства, че посегателството е дело на 35-годишен мъж, тази неделя същият е бил арестуван.