Пристигайки на ул. Росица“ в с. Избеглии усещаме специфична миризма – във въздуха се носи мирис на пепел и сажди, характерен след пожар. Пламъците тук са потушени още снощи, мястото вече не тлее, но сега се вижда резултатът от огнената стихия, изпепелила до основи селскостопанска постройка, част от която вече напълно липсва. Един от първите, забелязали разразилия се пожар, е съседът на потърпевшите Валентин Асеновски. Той бърза да извади хората от жилищната сграда в имота, след което започват действия по гасене докато пристигне пожарникарският екип.

Пожарът се разразява бързо заради вятъра, хората споделиха, че пламъците обхващат постройката за минути и не е имало възможност да бъдат спасени намиращите се вътре теле и пуйки. Последствие се установява, че причината за пожара е късо съединение, разбрахме от РС ПБЗН-Асеновград.

Хората, които живеят в имота, са възрастни и са доста афектирани следствие на инцидента, поради което и не застанаха пред нашата камера. Но за случая говори кметът на селото Йордан Райчев, който също пристига на място, щом разбира за пожара. Той заяви, че ден след инцидента множество хора от селото се заемат да помогнат по разчистването, кметството също ще помогне, с каквото може. Кметът Райчев не пропусна да благодари на всички, отзовали се да помагат на семейство, изгубило част от покъщнината и селскостопанските си животни, следствие на пожара. Ние ги оставихме да продължат с нелеката задача по разчистването на отломките, а предполагаме, че следващата ще е по възстановяване на постройката, доколкото това е възможно.