Коледарската група на кв. „Горни Воден“ в Асеновград възроди една позабравена традиция, посещавайки запалени огньове в различни части на квартала. Шествието стартира около  огъня до параклиса „Св. Яков“. В рамките на три часа бяха посетени още няколко места – огънят на Харманчето, след това огънят край един от хотелите в района, а за финал на шествието бе посещението на огъня на обръщалото за манастира „Свети Кирик“.

Коледни песни и наричания, под съпровода на гайди и светлина от пламтящите огньове, огласиха с празнично настроение квартала.

Групата средно отдели около 30-40 минути на всяка от локациите.

Присъстващите определиха събитието като магнетична вечер за района, а идеята е хората да се почувстват приятно и горди от традициите на прадедите си.
Организаторите изказват огромна благодарност към всички коледари и гайдари, както и към другите хора,  помогнали за провеждането на обичая.  Признателност се оказва и към читалището в с.Бачково, което е услужило на участниците с красиви носии.
За да може да се продължи традицията и всяка година тази прекрасна вечер с коледарите да се повтаря, е необходимо обаче закупуването на носии, които да останат като собственост на читалището в квартала. За тази цел стартира кампания за събиране на средства. Кутия за дарения ще бъде поставена в библиотеката в кв „Горни Воден“. Ако има желаещи да дарят  носия или различни компоненти от нея, също ще бъдат от голяма полза за каузата. Вече има събрана сума за нея от Коледарската група и тя е в размер на 215 лв. Средствата са дарена във фонд „Носии“ към читалището.